keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Älä ajattele itse !




Itse ajattelu on tavattoman vaikeaa. Paljon helpompaa on antaa jonkun muun ajatella puolestaan. Seurakunnat, puolueet ja eri järjestöt tarjoavat paljon puolesta-ajattelupalveluja kaikille jäsenilleen. Liityt vaan jengiin ja he kertovat, mitä mieltä Sinun tulee olla.



Lapset ovat syntyään itse ajattelijoita. Lapsen suusta kuulee totuuden. Meidän vanhempien tehtävänä on opettaa lapsi ajattelemaan samoin kuin me ja muu yhteiskunta ja näin vähitellen tukahduttaa lapsen oma ajattelu. Tätä prosessia kutsutaan lapsen kasvatukseksi. Viimeistään koulu, kirkko, armeija ja työelämä opettavat kuinka hyödyllistä on tehdä niin kuin sanotaan, eikä niin kuin itse ajattelee.



Ihmisen yhteiskunnallinen asema perustuu paljolti siihen, onko hän valmis lopettamaan itse ajattelun. Aivojaan voi käyttää myös niin sanotun ”kylkiaistin” kehittämiseen eli tunnistamaan aina sen mielipiteen, joka takaa nopeimman yhteiskunnallisen etenemisen. Viis siitä, onko se oma mielipide vai ei, kunhan sen avulla vaan pääsee etenemään. Etevimpien mielipidekameleonttien kyvyt riittävät aina eduskuntaan ja europarlamenttiin asti.

Kuninkaat inhoavat ajattelijoita

Vallassa olijat ovat kautta historian inhonneet itse ajattelijoita. Valta perustuu aina illuusioon ja harhaan ja on tosi inhottavaa kun joku itse ajattelija kertoo muille, ettei keisarilla olekaan vaatteita. Juuri siksi on olemassa puoluekuri. Jotta kansa ei nousisi kapinaan, on luotava harhakuva siitä, että he muka saisivat itse ajatella ja päättää jostakin. Tämän vuoksi aika ajoin järjestetään vaalit. Ehdokkaiksi pääsevät vain ne, jotka ovat kuuliaisesti nuoleskelleet puoluejohtoa ja jo ajat sitten lopettaneet itse ajattelun. Näin varmistetaan se, ettei käärme pääse livahtamaan vallan paratiisiin.

Itse ajattelijat ovat valitettavasti kuolemassa sukupuuttoon. Markkinatalouden kiihtyvä vauhti suosii valmiiksi pureskeltuja ideologioita, joissa ei omaa ajattelua tarvita, saati edes kysytä. Itse ajattelua harrastavia radikaali poliitikkoja tai luonnon-suojelijoita, jotka oikeasti kyseenalaistaisivat nykymenon, on hyvin vähän.

Kenellä on parhaat bileet?

Massat tukevat sitä puoluetta, joka tarjoaa parhaat bileet ja tanssitaitoisimmat kansanedustajat. Poliittinen ideologia on vanhanaikaista, koska se vaatii ajattelua ja omaksumiskykyä. Tilalle on tullut poliittinen brändi, jonka on luonut - ei suinkaan puolueväki - vaan mainostoimisto. Siksi puolueet kalastavat ehdokkaikseen nykyään hyvän näköisiä ja jostakin jo ennestään tunnettuja ihmisiä – aivan samantekevää onko heillä aivoja.

Itse ajattelijalla ei ole ystäviä. Hän ei ole kenenkään kaveri, koska hän voi aina yllättää muut ajattelemalla itse ja olemalla eri mieltä. Se tekee juuri itse ajattelijasta inhottavan ihmisen ja jokaisen uskonlahkon, puolueen ja järjestön vihollisen. Siksi muiden jäsenten on mahdollisimman tehokkaasti pyrittävä nuijimaan itse ajattelijat hengiltä.

Ulkoista ajattelusi !

Miksi sitten ajattelun luovuttaminen muiden tehtäväksi on kansan piirissä niin suosittua? Ihminen on perimältään hyvin laiska ja mukavuudenhaluinen ja itse ajatteleminen vaatisi liikaa energiaa. Siinä touhussa voisi vaikka väsyä, joutua muiden silmätikuksi ja kenties puolustamaan omia ajatuksiaan, pahimmassa tapauksessa vielä muiden syrjimäksi. Paljon mukavampaa on ulkoistaa ajattelunsa ja näin päästä nauttimaan ryhmäajattelun suomasta helposta elämästä ja kanta-asiakaseduista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.