tiistai 10. huhtikuuta 2018

Elämä on hölynpölyä




”Oranssi kaulahuivi on vaihdettava violettiin, koska Jasminen väriterapeutti oli varoittanut häntä käyttämästä oranssia ja sinistä samaan aikaan. Se voi vaurioittaa tai ainakin haitata haiman toimintaa ja sen lisäksi altistaa hilseelle”


Jasmine Aune Betty Korhonen herää ja muistaa heti näkemänsä unen. Vihreä kirahvi oli soittanut ovikelloa ja laulanut hänelle Satumaa-tangon. Mitähän se merkitsi? Jasmine kaivaa esiin unikirjan, jonka sivut ovat jo ihan rispaantuneet. Jotain ihmeellistä tämän täytyy merkitä…..

Mies on lähdössä töihin. Sillä on joku tärkeä asiakas tänään. Hei,hei, heti takaisin! Täytyy potkaista kolme kertaa kankulle niin sitten kaikki menee hyvin. Hei hei kulta!
Sanomalehden päivän horoskooppi ei lupaa hyvää. ”Pitkään valmistelemasi asia kokee kolahduksen ja henkilö johon olen luottanut, ei pidäkään lupauksiaan”. Kuka piru se voisi olla? Varmaan Maire? Se on niin kateellinen heidän uudesta astianpesukoneesta, sen se täytyy olla.

Jasmine on tarkka sen suhteen mitä hän syö. Aamulla ensin luomu appelsiinimehuun sekoitettua papurikääpäjauhetta, joka antaa energiaa, hainrustovihersimpukkauutetta, joka auttaa suonenvetoon ja rakkolevärouhetta, joka lisää älykkyyttä ja jonka annosta ehkä olisi syytä kasvattaa. Päivälliseksi Jasmine suunnittelee nauttivansa kirjolohta, jonka syöminen edistää Itämeren puhdistumista, nyhtökaurasta ja härkäpavusta tehtyjä  kamalan makuisia pihvejä, joiden hiilijalanjälki on pienempi kuin naudan lihalla ja jälkiruuaksi aitoa lähiruokaa, Karjalan Perinneyhdistyksen kehittämää hapatettua saapasvillasukkaa.

Aamiaisen jälkeen hän seisoo mykkänä  yhdellä jalalla makuuhuoneen nurkassa puoli tuntia ja mumisee mantraa, joka saa hänen kehonsa energiavirrat ohjautumaan oikeiden akupisteiden kautta. Nopea suihku ja ihoa kaunistava kokovartalo rannikkomänty- body lotion.

Nopea meikki

Nopea meikki, nyt on selvittävä puolessatoista tunnissa. Normaalit pohjatyöt mutta tänään on sen lisäksi syytä laittaa etanaseerumia, joka suojaa ilmatieteen laitoksen varoittamilta aurinkomyrskyiltä ja sen vaikutuksilta ihoon.

Oranssi kaulahuivi on vaihdettava violettiin, koska Jasminen väriterapeutti oli varoittanut häntä käyttämästä oranssia ja sinistä samaan aikaan. Se voi vaurioittaa tai ainakin haitata haiman toimintaa ja sen lisäksi altistaa hilseelle.

Bussissa Jasmine lukee Seiska-lehteä ja kauhistelee maailman menoa. Piti se arvata, että Titta-Piritta Liimataisen, Miss Loimaa-kisan kolmannen perintöprinsessan entisen poikaystävän äitipuolen siskon syöpä uusiutui. Kamalaa!  Titta-Piritta näyttää kuvissa niin surulliselta että ihan itseäänkin itkettää!

Olo helpottaa vähitellen kun kuumat kivet avaavat hänen tukkeutuneita imusuoniaan. Jasmine makaa Dorothy Beauty Salonin lavitsalla ja nauttii elämästään. Hyvinvointikonsultti kertoo kuinka kivet on kerätty Kuolleesta merestä ja kuinka niihin sitoutunut positiivinen ionivirta vapautuu niitä lämmitettäessä ja siirtyy Jasminen kehoon helpottaen hänen työuupumustaan. Lopuksi mitataan korvalehdestä impedanssi, joka kertoo, ettei paksusuoli vieläkään toimi kunnolla. Kolmen viikon kuuri neidonheisipuulampaanpapanauutetta pitäisi auttaa, 130 euroa.

Fallos-symboli

Iltapäivällä Jasminella on aika yksityisen lääkäriaseman psykiatrille, joka haluaa tavata hänet joka viikko ja seurata hänen vointiaan. Jasmine kertoo vihreästä kirahvista. Psykiatri Armas Lempainen uskoo, että uni kuvastaa hänen epävarmuuttaan miestään kohtaan, mies on vähän vihreä. Pitkä kaula on selvä fallos-symboli, senhän nyt osoitti jo Freud aikanaan. Nyt on syytä levätä ja jatkaa sairaslomaa. Viikon päästä olisi taas puolen tunnin aika. Yhdeksänkymmentä euroa, kiitos!

Jasmine kävelee ulos vastaanotolta ja miettii miten ihmeessä hän selviytyisi elämästään, ellei yhteiskunta olisi luonut näin hienoa turvaverkkoa.

Ennen kotiin menoa Jasmine poikkeaa ystävättärensä kutsusta seurakunnan tilaisuudessa, jossa juodaan kahvia ja kuunnellaan papin hartaus. Kirkkoherra  Antero Pöntinen puhuu armosta, jumalan kolminaisuudesta ja huudosta erämaassa ja lopuksi lukee Vanhan Testamentin kohdan Kolmannesta Mooseksen kirjasta, luku 22, jae 24 ”Eläintä, joka on kuohittu, olipa sen kivekset sidottu, murskattu, revitty tai leikattu, ette saa tuoda uhriksi Herralle; sellaista ei saa tehdä teidän maassanne”.

Puhe on jotenkin hyvin koskettava ja hyvin henkilökohtainen ja saa Jasminen suorastaan liikuttumaan. Tuntuu kuin otsan keskellä oleva aurinkopunos olisi jotenkin virkistynyt ja saanut akupisteet aktivoitumaan. Kyllä oli hyvä pappi, puhuu niin ihmisläheisesti ja ymmärrettävästi.

Seurakunnan tarjoama kahvitarjoilu herättää paikalla olijoissa paheksuntaa. Kokematon keittiöapulainen on laittanut kokojyväkauranäkkärien päälle juustosiivun. Paikalla ollut opettajatar kysyykin kirkkoherralta, eikö seurakunta olekkaan sitoutunut ilmastomuutoksen vastustukseen ja eikö hän tiedä, kuinka paljon lehmät märehtivät ja röyhtäilevät ja näin vapauttavat ilmakehään huomattavia määriä metaania, joka taas on ties kuinka monta kertaa pahempi kuin hiilidioksidi?


Voi niitä lapsia!

Täytyy ehtiä kotiin ennen kuin poika pääsee koulusta. Kotona ekaluokkalainen Marco Petteri kertoo äidille, että hänen paras leikkikaveri, naapurin Mika uskoo Joulupukkiin. Voi kauheaa! Kyllä se on kamalaa, että vanhemmat käyttävät törkeästi hyväksi lasten herkkäuskoisuutta! Kyllähän nyt tuollainen seitsemänvuotias uskoo mitä tahansa hänelle syötetään. Eihän sen ikäisellä voi vielä olla kykyä erottaa tosi valheesta. Onneksi meidän perheessä on asiat aina puhuttu niin kuin ne oikeasti ovat.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.